Logotype Yrkeshögskolan

Utbildningar

Är du redo att ta nästa steg?

"YRKESHÖGSKOLAN UTBILDAR TILL ARBETE – 90 procent av studenterna får jobb direkt." Yrkeshögskolan Jönköping (YJ) erbjuder dig ett stort urval av utbildningar inom branscher som teknik, tillverkning, elteknik, trafiklärare, infrastruktur och logistik.

Under utbildningen varvar du teori med praktik vilket ger dig värdefulla erfarenheter och kontakter som öppnar för framtida möjligheter.

Vi har ett samarbete med framtida arbetsgivare och utbildningarna är framtagna tillsammans med företag för att matcha de kompetensbehov som finns. Efter examen kommer du att ha en kompetens som efterfrågas av många företag och därmed vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Flertalet av våra utbildningar bygger på ett samarbete mellan Jönköpings kommun ochTekniska Högskolan Jönköping (JTH), som är huvudman och säkrar kvaliten i utbildningarna.

Trafiklärarutbildningen är mycket populär utbildning som drivs i Yrkeshögskolan Jönköpings egen regi.

Välj en yrkeshögskoleutbildning

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! Yrkeshögskolan Jönköping har ett brett utbud av utbildningar. Skolan har en teknisk profil men erbjuder även utbildningar inom logistik, infrastruktur och trafiklärare.

Yrkeshögskolan bygger på samarbete med arbetsgivare och branschorganisationer. Utbildningarna är framtagna för att matcha kompetensbehoven i arbetslivet. Det innebär att du får skräddarsydd kompetens för din nya yrkesroll och att det är lätt att få jobb efter utbildningen.

JTH - Tekniska Högskolan i Jönköping

Flertalet av utbildningarna drivs i samarbete med JTH (Tekniska Högskolan i Jönköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) som är en del av Jönköping University Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det innebär att du som studerande vid vår skola får tillgång till de fördelar en student vid Jönköping University har. Exempelvis kan du ta del av kårlivet, få tillgång till universitetsbiblioteket mm.

Med JTH som huvudman är utbildningen kvalitetssäkrad. Examensbeviset utfärdas av Tekniska Högskolan i Jönköping vilket väger tungt när du söker arbete efter utbildningen.

Rondell med flera vägval av Johnér Bildbyrå

Svårt att välja rätt väg?

Våra utbildningar är indelade i fem profiler:

• Teknik - Teknik och tillverkning
  • Elteknik - Elkraft och elektronik