Logotype Yrkeshögskolan

Ljud- och musikproducent

  • Yrkeshögskoleexamen
  • 2 år
  • 400 Yhp
  • Start hösten 2023
  • Ansökan öppnar våren 2023

Utbildningen vänder sig till dig som vill få en karriär i musikbranschen och få en utvecklande roll inom populärmusik, film och dataspels ljudutveckling, till exempel som musikproducent, musikentreprenör eller musikmakare inom spel och filmbranschen.

En kvinna övningskör av Johnér Bildbyrå AB.

Du kommer bl.a. att lära dig om hur man bäst marknadsför och artistprofilerar sin musikproduktion, processerna inom låtskrivande och musikproduktion, kanalerna som finns att sprida sin musik inom samt det nya europeiskt upphovsrättsdirektivet.


Du får också kunskaper och verktyg för att avtalsrätt, projektledning, marknadsföring, musikbranschens historia och utveckling. Utbildningen har skräddarsytts i samarbete med ledande artister och musikbranschen för att hjälpa de studerande att möta utmaningarna ute i musikvärlden.

När vi idag talar om det svenska musikundret handlar det om den mixen av techbolag, producenter, apptillverkare och musikbolag som i kombination med en ny generation musikproducenter och artister som fått stora framgångar utomlands"
- Daniel Johansson, forskningskommunikatör

Utbildningen är tvåårig och är på plats i Jönköping obligatoriskt 3 dagar i veckan. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat musik, dataspel och filmbranschen.

För undervisningen ansvarar erfarna utbildare och undervisningen gästas också av kända – erkänt duktiga föreläsare från musikbranschen.

CSN-berättigad utbildning

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande på utbildningen kan du söka CSN.

Sök CSN för ett helt läsår åt gången, alltså INTE terminsvis.

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig utbildningsledare, Albin Norling.

Albin Norling
Utbildningsledare
E-post: albin.norling@jonkoping.se