Logotype Yrkeshögskolan

Inför skolstart

Yrkeshögskolan Jönköping har skolstarter två gånger per år. Vissa utbildningar startar på hösten och andra på våren. När vi har antagit dig till utbildningen skickar vi ett antagningsbesked till dig. För att säkra din plats i utbildningen behöver du tacka JA till platsen.

Veckan innan skolan startar behöver du skapa ett användarkonto hos JU (Jönköping University) samt registrera dig till terminens kurser i Ladok. Inför registreringen kommer du att få ett e-postmeddelande med instruktioner. (Gäller utbildningar med JU som huvudman).

Inför varje ny termin behöver du logga in på Ladok och registrera dig på den terminens kurser (gäller ej Trafiklärare). Du som har CSN behöver intyga till dem också att du fortfarande studerar - läs mer på deras hemsida vad som gäller.

Ska du söka CSN?

Vi rekommenderar dig som söker CSN att ansöka för båda terminerna på en gång. Alltså ett helt läsår. Samtliga studier är heltid (100%).

Reservplats

Har du fått besked om att ansökan har stängt eller att du står på reservplats? När vi fått besked från de som tackar ja till sin plats i första antagningen finns det möjlighet att erbjuda reservplatser. Vi uppmanar dig därför att kontakta respektive utbildningsledare efter uppropet för att få besked om lediga platser. Samma sak gäller dig som bara vill läsa någon enstaka kurs för att exempelvis få behörighet inför olika branschcertifikat.

Utrustning

Som studerande på Yrkeshögskolan förväntas du ha en bärbar dator av standardmodell. Programvaror som officepaket tillhandahålls av JU och kommunen.